Epilarea definitivă.

by
Ce înseamnă epilare definitivă și ce lucruri trebuie să știm înainte de a face acest pas?

De multe ori epilarea este un subiect tabu, însă logic este faptul că o facem cu noi toți, fie că suntem femei, fie bărbați. Epilarea cu aparatul sau cu ceară este dureros, iar cea cu lama nu este cea mai fericită alegere, de aceea epilarea definitivă are un rol deosebit de important.

Experiența mea de până acum cu cei de la Perfection Beauty Club a fost simplă, iar rezultatele sunt pe măsură. Corpul meu a reacționat extraordinar, astfel că rezultatele s-au observat încă după prima ședință. Pentru a înțelege cum funcționează, care sunt reacțiile sau riscurile, precum și ce presupune întreg tratamentul, am decis să las specialiștii de la Perfection Beauty Club să vorbească, astfel că am realizat un scurt interviu.

 

  1. Ce se întâmplă cu firele de păr în timpul acestei intervenții?

R: În timpul epilării cu laser raza luminoasă încălzește firul de păr până la rădăcină, unde ajunge la aproximativ 70 grade. Acest lucru se datorează faptului că melanina din păr atrage mai repede căldura decât melanina din piele și se răcește mai greu. Fenomen asemănător se întâmplă când la soare sunt expuse 2 suprafețe, una de culoare neagră și una albă. Cea neagră se încălzește mult mai repede și mai tare decât suprafața de culoare albă. Datorită celor 70 grade se cauterizeaza vasele ce alimenteaza bulbul, celulele stem ce formează rădăcina și toate structurile care susțin firul de păr. Acest lucru se poate face doar în faza anagen (de creștere) a firului pentru că doar în această fază există conexiune între toate structurile amintite mai sus și pot fi distruse toate, rezultatul fiind epilarea definitivă pentru firele astfel tratate.

2. De ce este nevoie de ședințe de întreținere anual?

R:Pe lângă ședințele recomandate (6-8 în general) necesare pentru a prinde cât mai multe fire în faza anagen, sunt necesare 1-2 ședinte de întreținere pe an, pentru că vorbim de corpul uman și acesta se află într-un proces continuu de adaptare și transformare. Sunt 5 milioane de bulbi pe corp ( doar 200.000 sunt în cap) și majoritatea sunt sub formă de puf, fără pigment. Sub influența hormonală, medicamentoasă, variații de greutate, etc corpul poate transforma unele fire inactive (puful) în fire mature. Deci firele ce apar sunt fire noi, nu din cele tratate. Întreținerea este necesară deoarece nu putem trata firele „anticipat” (e ca și cum am încerca să tratăm medicamentos o boală ce înca nu o avem = tratăm degeaba).

 3.Care sunt riscurile ?

R:Partea cea mai frumoasă a epilării cu laser este că aceasta nu este deloc periculosă. Aparatul laser nu emite raze de tip UV cunoscute ca fiind cancerigene. Acestea sunt emise de către soare și neoanele de bronzat din solar. De peste 20 de ani se fac studii asupra laserelor și nu este niciun indiciu cum că ar fi cancerigene. Sunt câteva contraindicații pentru care specialistul laser împreună cu medicul pot interzice epilarea cu laser, dar pentru o piele sănătoasă nu există riscuri. Ba mai mult se stimuleaza producția de colagen și pielea devine mai fină, mai hidratată. Când sunt persoane cu pielea sensibilă pot apărea câteva efecte pe moment, înroșirea zonei, senzație de disconfort, dar datorită liniei de cosmetice Neo D-Derm aceste neplăceri dispar aproape instant.

Unde îi găsești?

www.perfectionbeautyclub.ro (CLICK)

Facebook : Perfection Beauty Club (CLICK)

Instagram:perfection_beauty_club
Phone: 0740 156 018

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *