Doi medici: marea și soarele

by

tumblr_n95q5oXqUc1tf2l04o1_500

Într-un pat king size, m-am trezit pe diagonală.Am descoperit a doua chestie dubioasă la mine: prima e cea în care adorm pe animale de pluș, urmând ca în timpul somnului să le împing jos din pat, iar a doua chestie  este cea în care de fiecare dată când dorm într-un pat imens, mă trezesc pe diagonala lui.Cufundată în pernele pufoase , îmi feream ochii  de  rarele petice de lumină arzândă,  care pur și simplu  se rostogoleau pe întreaga draperie.Eram confuză:

„Lumina asta arămie ce caută la mine în cameră?”

Mi-am întins mâna peste grămada de perne să ajung la noptieră.Am luat telefonul în mână și privesc…e 6 dimineața.Sar ca aprinsă : lumina perfectă, răsărit, balcon, melodia mea …în ce parte să o iau? Am dat play rapid piesei perfecte ( Buridane – Badaboum ( Sunrise song) ), am tras draperia și am țâșnit pe balcon: soarele grandios își scosese năsucul plin de lumină și viață, ieșind din mare ca un adevărat stăpân peste tot și toate, arzând de dorința veșnică, de a pune stăpânire pe inimile noastre.Mi-am zis :

„Soarele acesta mă domină…este una din sursele mele de hrană energetică, încărcându-mă cu D3 (colecalciferol). „

Marea te vindecă.Ea împreună cu toate elementele sale: valurile spumoase, briza mării, nisipul , soarele, ultravioletele oferite de acesta, formează talasoterapia, reprezentând o reală terapie atât pentru trup, cât și pentru suflet.

„Marea este prima dezlănţuire a sufletului cosmic” – George Călinescu

Marea și soarele s-au dovedit a fi doi medici excepționali vindecând : reumatismul, varicele, alergiile, astmul, psoriazsul, neurodermitele și multe altele.Cu o vacanță relaxantă ai șansa să îți îmbunătățești circulația sângelui și respirația, metabolismul se va activa, glanda tiroidă se va hrăni cu iod, picioarele îți vor întineri, fracturile se vor vindeca mult mai ușor.Cine nu își dorește un asemenea tratament? Te vei întoarce la rutina de zi cu zi, sub forma unui om nou, puternic, gata să înfrunte orice obstacol pe care viața ni-l pune în cale.

Călătoream cu ochii deschiși prin întregul Univers.Pentru moment am uitat de mine, de cei din jur, de adevăratul loc în care eram. Soarele m-a luat cu el.V-am spus că m-a dominat. Am simțit un fior care mi-a pătruns întreg corpul. Gresia de pe balcon mi-a răcit tălpile picioarelor mele desculțe. M-am cocoțat rapid pe un scaun, dar privirea mea era neclintită. Nu puteam  să-mi iau ochii de la mare…priveam cum hohotele mării întregeau întregul orizont.

Într-un final, când soarele a acaparat întreaga atmosferă, am coborât din vârful scaunului și tiptil am pășit spre cameră.Mi-am luat repede un maiou lejer lunguț, fratele și am coborât în hotel la micul dejun…ne așteptau brioșele, hajos teszta (haioșe) cu gem și telemea, mierea și laptele la capătul mesei.Pentru moment am uitat de rostul mâncării sănătoase, ce ar trebui să mănânc și ce să evit, păcătuind fără nici un regret.
sunset-over-the-sea-sger4444

DSC_0166d DSC_0186ffr DSC_0386nmn DSC_0439dDSC_0203m DSC_0206m DSC_0207mf DSC_0274dbb

DSC_0126f DSC_0995mm6 best

DSC_0940bb

0 Responses

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *