Pe cine cauți?

by

Autumn-Landscape-Hsx

Se spune că ceea ce cauți aia găsești. Dacă tot îți crești barba aia, folosește-o! Dă dovadă de bărbatul pe care îl afișezi. Nu te mai smiorcăi ca o mironosiță că femeile sunt așa și pe dincolo. Schimbă-ți anturajul și găsește femeia pe care o cauți. Când spun să o găsești nu spun că acest tip de femeie va fi pe primul gard ca haina pe cuier sau în cel mai sofisticat magazin din oraș. Nu ! Ea va fi exact acolo unde te aștepți mai puțin, iar atunci când o vei întâlni nici nu vei realiza, pentru că e nevoie de mai mult decât o intersectare a privirilor.

„Limpede nu poți să vezi decât cu inima.Ochii nu pot pătrunde în miezul lucrurilor.”

Haide să îți spun puțin despre femeia asta. Tu vezi imaginea și-ți place…îți place tare. Dar știi ce mai contează? Sufletul. Degeaba îi repeți cât de frumoasă e, pentru că nu o atinge cu nimic. La început credea că ea este de vină, fiindcă nu știe să primească un compliment…dar acum a realizat că cel vinovat era acel compliment afurisit, care nu era tocmai potrivit.  Ea este mai mult decât o imagine. De ai putea vedea tot ce ascunde sufletul ei. Frumusețea nu stă în perfecțiunea exterioară sculptată după tendințele actuale, ci în concordanța formelor cu purtarea și caracterul ei, ceea ce constituie viața proprie a unei femei. Ai studiat-o frumos, ai trecut de două ori peste portofoliul ei, i-ai văzut defectele fizice și odată cu acest studiu i-ai realizat un trecut interpretat după cele văzute și ai aruncat-o în una din categoriile minții tale. Prost gândit, nici nu îți imaginezi ce ai pierdut cu această acțiune. Încearcă să ai o discuție cu ea, întreab-o cum vede lucrurile și las-o…las-o încet că spune multe. Dacă n-ai cunoscut-o pe ea, îți voi spune cum stau lucrurile. Te temi… te temi că nu e de nasul tău. Dar nu știu ce minune dumnezeiască s-a petrecut de ai prins curaj și i-ai scris…ea îți răspunde, iar tu ești al naibii de mirat.Cum îți scrie cu atâta seninătate o fată ca ea? Tocmai, o fată ca ea e și ea om; nu e sălbatică și știe de unde a plecat și unde îi este locul. Și zi după zi, cu fiecare discuție îți dai seama că ai inclus-o în categoria nepotrivită.Ce-a fost în capul tău?

Decât în plus, mai bine în minus.”

Te-ai convins? Ți-a pus Dumnezeu mâna în cap. Acum e timpul să descoperi ceea ce caută ea. Ea este atât de proastă cât vrea, nici mai mult nici mai puțin.Trece cu vederea atunci când îți mai oferă o șansă…și încă una.

Femeia asta vrea să fie ascultată și să primească un răspuns pe măsură. Monologul? Monologul îl ține în oglindă, că e o companie plăcută, vorbește frumos și îi stă bine cu rujul acela roșu.Nu are nevoie de un alter ego, ci de cineva care are un cuvânt de spus în orice situație.
Ea vrea să fie iubită, respectată și plăcut surprinsă. Întradevăr îi plac surprizele, dar gesturile mărunte, cele făcute din suflet. Nu îi arunca în mutră o cutie de ciocolată că nu ți-o mănâncă. Știi că una din dependențele ei e legată de alimentația sănătoasă. În cel mai rău caz adu-i o mână de buruieni. Suprinde-o și oferă-i într-o zi o plimbare cu bicicleta prin natură, ieșiți la poze împreună, stabiliți o seară de cinema acasă sau gătește-i ce știi tu că-i place mult. În așa fel, îi vei demonstra că-ți pasă și că-ți dai interesul.

Te temi că trebuie să împarți tv? Ei bine, femeia asta se adaptează ușor oricărei situații. Surpriză…îi place si fotbalul.Ia-o pe sus și lanseaz-o în primul rând din tribune. O vor primi în galerie dacă nu ești atent, așa strigăt puternic are. Un alt argument pentru ceea ce relatam :  aceste lucruri nu le descoperi privind o imagine.

„Cum o crești așa o ai.”

Ea vrea să fie ținută în brațe. De mică îi plac îmbrățișările puternice… asa că ține-o strâns când sunteți voi doi, că nu zbiară.E mai puternică decât crezi. Are un frate așa că a fost călită de mică…știi și tu cum e cu frații.Nu trecea zi fără bătaie. Nu o îmbrățișa cu silă, ca și când îmbrățișezi un dovleac. Decât așa mai bine deloc.

„Îmbrăţişarea e un preludiu care trezeşte simţurile. În public, îmbrăţişarea îşi pierde vraja şi devine un act convenţional ca şi strângerea mâinii.”

Cel mai important lucru este să-i demonstrezi că ești acolo și cu sufletul, nu doar cu prezența. Fii copil în preajma ei că-i plac jocurile…și jocurile de cuvinte, să nu uit. Glumește cu ea că e tot un zâmbet…electrocuteaz-o cu trăznete de glume exagerate că nu se supără.E genul de persoană care se supără tare greu…are nevoie de un motiv tare bine întemeiat ca să fie călcată pe coadă…așa că nu face pe kamikaze și nu o supăra. Imaginează-ți câte motive minore se adună în atâta timp.Va exploda la propriu.
Este o pretențioasă și jumătate după cum vezi, dar pretențiile ei nu se concentrează pe lucrurile materiale.Ea pune mare accent pe caracter, se focalizează pe omul care devine și este în preajma cuiva. Ți se pare sfioasă, tăcută sau uneori îngâmfată? Ei bine toate aceste lucruri se datorează faptului că are o reputație de întreținut, de care ține strâns cu mâinile unite la spate și încătușate pe deasupra. Așadar, în timp a devenit o persoană rece, calculată și desigur, puternică. Te ține la distanță pentru că se atașează foarte repede, e ca o pisicuță nou adoptată atunci când începe să țină la cineva.
Întreab-o din când în când ce mai face, chiar dacă n-ai lipsit de lângă ea nici un minut în ziua respectivă. Ei îi place să scrie, dar ție cu siguranță nu…mai bine ai leșina de două ori decât să iei domnul pix nenorocit în mână…știm că școala nu a fost locul tău preferat. Dar să revenim: ei îi place să scrie. Susține-o. Spune o frază nevinovată, că poate o va inspira. Orice frază o ajută, doar ai văzut ce minunăție de tatuaj are…are fruntea tatuată cu idei și vise innodate ca notele pe portativ.

Demonstrează-i că timpul și distanța nu stă în calea voastră.Fugi spre ea mâncând pământul.Nu fi idiot să o chemi la jumătatea drumului, pentru că atunci îți dai examenul. Jumătățile de măsură nu au ce căuta în viața ei. Până la urmă viața nu se rezumă la a avea sau a nu avea, ci la ceea ce ai vrut și nu ai avut suficient curaj să încerci să ai.

De reținut este că tot ce-ți cere femeia asta este un braț puternic care să o susțină fizic și un suflet iubitor care să o susțină spiritual.Femeia asta o să ți le întoarcă înzecit.Drac devine când te „incomodează” cineva.Ajungem la fantastic și îți spun că din clipa aceea ai câștigat un erou personal.

„Să nu rămâi unde n-ai sprijin. ”


Tu pe cine cauți?

IMG_1322-Edit IMG_1330-Edit IMG_1357-EditRochiță : Haine Delight  ( www.hainedelight.ro)

Foto: Péter Égető

2 Responses
 • cappoint
  octombrie 29, 2014

  E vara, soarele imprastie ultimele sale raze deasupra lanului de grau. Vantul adie usor aducand mirosul de grau copt si iarba uscata. La cativa metrii in fata mea o vad pea ea. Poarta o rochita alba simpla iar parul lung de culoarea abanosului ii acopera usor umerii. Merge in fata mea si atinge usor spicele de grau lasand soarele sa ii mangaie usor fata. Zambeste!
  Zambetul ei ma face sa uit totul, nu-mi vine sa cred cat m-am schimbat.
  In preajma ei ma vindec, cresc, ma dezvolt, ajut, devin mai bun. Impreuna suntem mai buni, impreuna invatam unul de la altul sa ne bucuram de viata.
  A trecut un an de cand ne cunoastem si in fiecare zi descopar alte lucruri despre ea. Ne completam reciproc, iar fiecare calitate a ei compenseaza defectele mele si invers.
  Acum suntem doar noi, si nimic nu mai conteaza… Soarele se pregateste sa apuna! Se asterne usor noaptea … iar ea o sa bantuie prin visele mele asa cum o face in fiecare vara!ᘀ

  • andreeamaria0
   octombrie 29, 2014

   Ai gasit-o si pare a fi mai mult decat perfecta, atat EA cat si relatia voastra.
   Foarte frumos ai scris, strainule 🙂 maine voi arunca un ochi pe al tau blog .

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *