Cheesecake…parte din tine.

by

candies-1279s

Woohoooo am reușit să fac cel mai iubit desert din zilele noastre.Dacă ai gustat cheesecake-ul care se găsește în incinta Starbucks, e clar…o săritură, două piruete, iar tu ești chiar acum în bucătărie, fiindcă rețeta care ți-o voi dezvălui va fi exact ceea ce papilele tale gustative au pierdut.
Săptămâna trecută când m-am întâlnit cu prietena mea Flavia, am avut o discuție despre ale gătitului. Spuneam că de ceva vreme ne dorim amândouă să încercăm să preparăm această minunăție, doar că lenea și celelalte preocupări ne-au împiedicat.Dar am spus STOP !!! Fuguța în bucătărie, brațele până la coate în vasele mamelor, nasul fâstâcit de atâtea arome, iar mintea să alerge din sertar în sertar în frigider și de la început.
În următoarele rânduri o să vă arăt exact pas cu pas cum am gătit pentru prima data cheesecake-ul de care toată familia mea a fost impresionată.Pot spune că și eu am rămas impresionată având în vedere că nu sunt deloc o iubitoare a dulciurilor, dar am pus suflet și iubire, astfel că totul  a ieșit minunat.

Impresionează și tu pe cineva drag. Aceste gesturi nu se uită așa ușor.

Ingrediente necesare:

  • 1 pachet mare de biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 2 cutii de Philadelphia, cremă de brânză (250 gr)
  • 1 cutie Mascarpone (250 gr)
  • 3 ouă
  • 1 esență de vanilie/ migdale/ portocale -după gust- ( eu am optat pentru un zahăr vanilat în locul esenței)
  • 3/4 cană zahăr brun ( sau alb în cazul în care nu aveți brun la îndemână)
  • topping :ciocolată, fructe, gem ( eu l-am păstrat simplu, lăsând la latitudinea fiecăruia să aleagă toppingul preferat )

DSC_0095dd Pasul 1. Se pun biscuiții într-o pungă și se zdrobesc cât de mărunt se poate.În cazul în care nu aveți puterea necesară, îi puteți zdrobi cu ajutorul unui sucitor.Biscuiții astfel mărunțiți se pun într-un vas.

DSC_0098s DSC_0100rPasul 2. Se topește untul (100gr) și se adaugă biscuiților din vas, amestecându-se ușor până se îmbibă.

DSC_0102f Pasul 3. Blatul astfel format, se așează ușor în tava izolată cu hârtie de copt sau staniol și se tapetează ușor folosind o lingură sau un pahar, pentru uniformizare. ( P.S. Să folosiți o tavă mult mai întinsă, pentru că blatul meu a ieșit destul de voluminos)

DSC_0105dPasul 4.  Poți folosi orice tip de cremă de brânză, doar ca pentru a ajunge la o compoziție fină îți recomand cele indicate mai sus. Într-un alt vas spargi 3 ouă, adaugi zahărul, esența sau zahărul vanilat, după care adaugi crema de brânză.Cu ajutorul unui mixer amesteci până ajungi la o compoziție fină.

DSC_0115d

Pasul 5. Compoziția astfel formată se toarnă peste blatul de biscuiți din tava de copt și se introduce în cuptorul încins. Se lasă la foc minim timp de 40-60 minute (după 50 minute eu am oprit focul).

DSC_0120g DSC_0124f

Având în vedere că avem brânză peste blat, testul cu furculița nu merge pentru a afla dacă tortul este copt sau nu.Cum aflăm dacă l- am lăsat suficient la copt?  Suprafața tortului va forma o pojghiță deasupra.

După ce ai scos cheesecake-ul din cuptor nu te arunca asupra lui cu cuțitul pentru că nu rezolvi nimic.Trebuie lăsat la loc răcoros, iar când s-a răcit suficient de tare, se pune la frigider timp de minim 3 ore ( preferabil ar fi să fie lăsat peste noapte, dar știm cu toții că acest lucru nu va fi posibil, deoarece tentația e mult prea mare).
După ce au trecut cele 3 ore de răcire, ia un cuțit și oferă câte o porție fiecărei persoane dragi, împreună cu topping-ul preferat.

DSC_0178d DSC_0176f DSC_0183c DSC_0191f5 DSC_0206f DSC_0207f DSC_0236j DSC_0245n
Spor la gătit și poftă bună !!!
După ce ați terminat, dați un semn…ne vedem pe pista de alergare :)) Pupici ♥

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *