Fursecuri dietetice

by

Deoarece suntem femei, ne petrecem un sfert din viața noastră în bucătărie.Un mare avantaj pentru unele dintre noi este faptul că ne chiar face plăcere acest lucru. Iubesc să încerc rețete noi, să gătesc conform rețetelor vegane cărora le adaug mult suflet.Așa se face o mâncare sănătoasă și totodată gustoasă: lași zahărul deoparte și pui SUFLET în locul lui, la care adaugi puțină IUBIRE ,urmată de ZÂMBETUL celor care vor gusta.
De ceva vreme am cumpărat ovăz integral , deoarece am înlocuit cerealele Fitness de la micul dejun cu el, iar pentru că am luat o cantitate destul de mare, m-am gândit să îl folosesc la ceva nou.Astfel că am pus armele pe masă, cu gândul la viitoarele mele fursecuri.Rețeta este ușoară, iar rezultatul este miraculos.
Pentru 20 de fursecuri am folosit următoarele ingrediente:

  • 2 căni și jumătate de ovăz integral de la Sanovita
  • 2 lingurițe de praf de cocos și/sau scorțisoară ( pentru gust, nu e obligatoriu)
  • 3/4 cană de făină albă de grâu ( să se prindă compoziția)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 1 cană cu miere
  • 12 linguri lapte lapte de soia ( se poate folosi laptele de vacă sau chiar apă)
  • 5 linguri unt de cocos topit ( sau ulei de floarea-soarelui, deși nu recomand)
  • 1 cană stafide aurii
  • după gust se poate adăuga și nucă prăjită măcinată.

Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul.Între timp se ia un vas în care se pun fulgii de ovăz, făina, bicarbonatul de sodiu, aromele (cocos/scorțișoară) și zahărul vanilat, amestecând toată compoziția până la omogenizare.
Apoi se adaugă ingredientele lichide : mierea, untul de cocos topit și laptele de soia ( în cazul în care doriți fursecurile să fie mai dulci, adăugați puțin mai multă miere și mai puțin lapte). Se amestecă bine, după care se adaugă stafidele aurii, înglobându-se în aluatul nostru.
După ce e gata compoziția, se pregătește o tavă mare de cuptor și se tapetează cu hârtie de copt.Cu o lingură cu cupa mare se formează fursecurile, așezându-le frumos în tavă, lăsând puțin loc între ele. După ce s-a umplut tava, se ia o furculiță ( se spală în cazul în care devine lipicioasă) și se apasă bine fursecurile, formând niște discuri ca niște plăcințele.
Se pune tava la cuptor la foc mic, aproximativ timp de 10 minute.
După cele 10 minute se scoate tava, iar fiecare fursec se ia cu o spatulă, așezându-se la răcit.Apoi se pregătește următoarea tavă.
Acesta este rezultatul:
fursec (1) fursec (6)Spor la gătit și poftă bună!!!
Pupici ♥.

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *