Doza de tradiție

by

România este una dintre puținele țări din lume unde, în ultimele decenii oamenii de la sat din anumite regiuni încă mai poartă costumele tradiționale chiar și în zilele de lucru.Cei dintre noi care nu mai poartă sau nu au purtat niciodată costumul popular, decât la ocazii speciale, suntem totuși mândrii și ne luăm doza de entuziasm ori de câte ori vedem straiele românești îmbrăcate de cineva. Noi, „generația hamburger” suntem foarte receptivi când vine vorba de schimbări, astfel că un asemenea stil credem că ne-ar fi stat în calea formării imaginii noastre. Designerii români au depistat această problemă, astfel că au făcut posibil ca tradiționalul să fie readus în prim plan, putând fii purtat de absolut oricine.Doar la începutul anului 2014, 15 proiecte stabilesc legătura între tradiție și contemporan, readucând în prim plan motivele, însemnele, amintirile și legendele portului românesc.

Cea mai mare bucurie am simțit-o la RomFestAtlanta din Lilburn Georgia, unde după 3 luni de stat în America, am revenit printre români.Toți erau imbrăcați în costume populare, se servea mâncare tradițională, iar hora parcă avea să nu se mai termine.Când ești departe de casă tinzi să te agăți de orice detaliu care te face fericit și îți readuce amintiri minunate trăite odată.Acestea fiind spuse, am spus să-i redau și Ștefaniei o doză mai mare de România. Magazinul Chic a intervenit la momentul potrivit, oferindu-ne minunatele bluzițe care fură motive și texturi tradiționale.

IMG_0448IMG_0453IMG_0454IMG_0463IMG_0468IMG_0473

Clothes: Magazinul Chic
Shoes: New Look
Photo credits : Vlad Poptămaș
Accessories: Ray Ban,New Yorker, Michael Kors, H&M

0 Responses
 • Oana
  septembrie 8, 2014

  Ai putea sa faci un articol despre vacanta ta?

  • andreeamaria0
   septembrie 8, 2014

   La care te referi? cea care tocmai s-a terminat 🙁 ?

 • Oana
  septembrie 8, 2014

  Da. Ultima escapada 😀

 • Lucia Ana-Maria
  septembrie 10, 2014

  Buna Andreea, esti foarte frumoasa si ma uit cu drag la pozele tale mereu, de asemenea imi place cum scrii pe blog. Nu vreau sa te atac sau ceva, doar sa fac o remarca, acum ceva vreme te-am surprins in oras (probabil erai cu niste prieteni) si a trecut pe langa voi o fata mai plinuta si ati facut glume pe seama ei, iar pe tine te-am vazut razand de ea. Am o intrebare pentru tine, ce parere ai despre fetele mai plinute? Le dispretuiesti? Le desconsideri?

  • andreeamaria0
   septembrie 10, 2014

   Buna Lucia.Multumesc frumos pentru aprecieri.Cat despre remarca ta, nu stiu ce sa zic…probabil m-ai confundat, pentru ca pe strada chiar nu am treaba de cel din stanga sau dreapta mea.De multe ori nu observ nici cunoscutii.Iar legat de fetele plinute ,nu am absolut nici o problema cu cele care se simt bine in corpul lor asa; ba chiar unele plinute sunt mai frumoase decat altele scai,deci nu le desconsider .Singura problema o am cu cele care mi se plang mie( deci sunt direct implicata in problema) ca sunt grase,dar ele nu fac nimic sa schimbe acest lucru( sa consulte un medic,sa tina o dieta sau sa faca sport )…

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *