Jurnalismul, o adevărată provocare.

by

assssss

E adevărat.Trăim într-o lume în care informația este vitală.Fiecare își dorește să știe mai multe și să cunoască  tot ceea ce se petrece în jur: fie că s-a deschis un magazin, fie că cineva s-a logodit , fie că cineva și-a cumpărat un parfum sau o pereche nouă de papuci, tu trebuie să știi.

Responsabili pentru majoritatea informațiilor furnizate sunt jurnaliștii, fie că vorbim de presa scrisă, online, televiziune sau radio.

Această profesie pot spune din proprie experiență că nu este deloc ușoară.Este nevoie de multă răbdare, ambiție, dar și de o personalitate puternică, de aceea nu toți care aleg această meserie o pot duce până la capăt.
Am ajuns în acest domeniu din senin pot spune: mi s-a oferit și am acceptat postul.Cineva mi-a zis cândva să nu ratez nici o oportunitate, iar de când am început să pun în practică acest lucru, pot spune că totul capătă culoare.

Primul pas a fost făcut.Credeam că totul e simplu, scriu fraze peste fraze, să fie pagina cât mai plină de propoziții cu sau fără sens, să aibă omul ce citii.Dar nu e chiar așa.E nevoie de niște repere, niște informații care fac articolul respectiv interesant, atrăgător pentru cititori.Dar sunt ambițioasă, am învățat să primesc și critici așa că totul este sub control.Sunt om și e normal să greșesc și eu ca oricare altul. Sper să învăț cât mai multe și să evoluez în timp, lucru realizabil doar  prin  muncă. Mai presus decât munca depusă este faptul că îmi chiar place.Mereu am fost pasionată de scris.Mai mult, când eram mică eram un mic poet.Înca păstrez poeziile și râd de fiecare dată când le recitesc, pentru că sunt atât de profunde ca și când au fost scrise de o persoană trecută prin viață peste fel și fel de greutăți.Cred că încercam să fiu adultul responsabil.

IMG_5057

Î: „Care a fost reacția prietenilor când au văzut publicat primul tău articol (vezi aici) ? „

R: ” Reacția a fost una cât se poate de ciudată, majoritatea întrebându-mă ce legătură are jurnalismul cu facultatea pe care urmează să o termin”.

Întradevăr, nu are nici o legătură, pentru că termin Facultatea de Drept.Dar acest lucru nu reprezintă un motiv care să mă oprească din scris, ba din contră.Nimeni nu îmi poate limita activitățile, atâta timp cât sunt organizată și îmi fac timp suficient pentru fiecare în parte.

IMG_5051

Jurnalismul reprezintă o nouă provocare pentru mine, făcându-mă să fiu receptivă și totodată atentă la orice detaliu .
Ne vedem pe MuresNews.ro
Adresă facebook: https://www.facebook.com/MuresNews

weee

0 Responses
 • diddy
  august 18, 2014

  Deeamya de ce nu mergi în televiziune?

  • andreeamaria0
   august 18, 2014

   Daca ar fi sa incep o cariera in televiziune, as face-o ca la carte…deci baby steps 😀

 • diddy
  august 18, 2014

  Sunt convins ca nu e usor de intrat, dar te vad acolo.

 • diddy
  august 18, 2014

  Idk.. O intreci pe Adelina Pestritu

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *